90 درصد مرگ مادران باردار با مراقبت قابل پیشگیری است

 90 درصد مرگ مادران باردار با مراقبت قابل پیشگیری است و ماماها به طور مستقیم با سلامت زنان که نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند، در ارتباط هستند.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: یک دختر در زندگی خود از زمان نوزادی و پس از آن در دوران بلوغ، باروری، پیش از ازدواج و در دوران یائسگی به ماما احتیاج دارد و جامعه مامایی می‌تواند خدمات بسیار گسترده‌ای به آنها ارائه دهد.

عابدی با اشاره به این که کنترل مرگ و میر مادران باردار از مهم‌ترین شاخص‌های پیشرفت و توسعه است، افزود: حضور یک مامای آموزش دیده در نظام سلامت می‌تواند در کاهش مرگ و میر مادران باردار بسیار موثر باشد و اگر در دوران بارداری مادران زیر نظر ماما باشند، علاوه بر کنترل سلامتی مادران، می‌توانند آن‌ها را برای زایمان فیزیولوژیک هم آماده کنند و به این ترتیب در کاهش میزان سزارین هم موثر باشند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت باید مراقبت پیش از زایمان و انجام مشاوره در این دوران را به جامعه مامایی واگذار کند. ماماها نقش بسیار مهمی در تنظیم خانواده و پیشگیری از بارداری دارند و می‌توانند در ارائه مشاوره‌های پیش از ازدواج نیز تاثیرگذار باشند.

عابدی با تاکید بر اهمیت ارائه آموزش‌های مورد نیاز به نوجوانان در سن بلوغ، گفت: حضور ماماها در مدارس بسیار اهمیت دارد و در صورتی که دختران در سن بلوغ آموزش‌هایی را دریافت کنند، در آینده مادران سالمی خواهند بود.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: زنان یائسه، قشر فراموش شده جامعه هستند و با آغاز دوران یائسگی کمتر از خدمات مراکز بهداشتی استفاده می‌کنند این در حالی است که این گروه از زنان در معرض دو بیماری ناراحتی قلبی و عروقی و پوکی استخوان قرار دارند. ماماها در این زمینه نقش مهمی دارند و می‌توانند پیش از این دوران و پس از آن، به زنان مشاوره دهند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد